Changing activity dialogs at process-runtime

English! place to talk about OTRS development, programming and coding
Post Reply
Nuri
OTRS newbie
Posts: 3
Joined: 13 May 2019, 14:37
OTRS Version?: 5.0.30
Real Name: Nurullah Koca

Changing activity dialogs at process-runtime

Post by Nuri » 14 May 2019, 10:10

Hello otrs devs,

i am kinda new to otrs and wanted to ask if there is a possibility to change activity dialogs at runtime.
My actual process splits in to 3 more activities after selecting one option from my dropdown dynamicfield.
These activities have different activity dialogs but i want them to be shown in realtime after selectiong one option.
So - is there a way to do this?
I experimented with ACLs but didn't get anything to work for it. I just want to know if its possible - and when - it would be nice to know :D

Thanks
Nuri

RStraub
OTRS guru
Posts: 2162
Joined: 13 Mar 2014, 09:16
OTRS Version?: 6.0.14
Real Name: Rolf Straub

Re: Changing activity dialogs at process-runtime

Post by RStraub » 20 May 2019, 15:49

No.

The current activity-dialogues are based on the current activity (as available on the Ticket-Parameter). To "reach" new activity-dialogues, you first have to change the DynamicField_[Process....]ActivityEntityID indicating which activity you are on. If you change this field through the GUI, OTRS will perform a page-reload, thus you cannot show them in "real time" based on a dropdown, without customization.
Currently using: OTRS 6.0.14 -- MariaDB -- Ubuntu 16 LTS

root
Moderator
Posts: 1861
Joined: 18 Dec 2007, 12:23
OTRS Version?: 4/5/6
Real Name: Roy Kaldung
Company: Znuny Inc.
Contact:

Re: Changing activity dialogs at process-runtime

Post by root » 20 May 2019, 16:30

Hi,

ACLs will work, you have to use the cryptic ActivityID

- Roy
OTRS 5/6 CentOS / RHEL / Debian / SLES / MySQL / PostgreSQL / Oracle / OpenLDAP / Active Directory / SSO

Do you need professional services for the ((OTRS)) Community Edition? Check out https://www.znuny.com/

Post Reply