Add DynamicField to Dashboard

Moderator: crythias

Post Reply
maayanay
OTRS expert
Posts: 63
Joined: 26 Feb 2014, 16:36
OTRS Version?: 3.3.5

Add DynamicField to Dashboard

Post by maayanay » 10 Mar 2014, 17:35

Hi,

I am trying to add dynamicfield to dashboard widget but no success.

i tried:
1. under Sysconfig (WebGUI):
Ticket -> Frontend::Agent::Dashboard
DashboardBackend###0120-TicketNew
DefaultColumns =>
i added my column and choose "2" to show the column by default


2. edit the DashboardTicketGeneric.pm to show dynamic fields
# show tickets
my $Count = 0;
for my $TicketID ( @{$TicketIDs} ) {
$Count++;
next if $Count < $Self->{StartHit};
my %Ticket = $Self->{TicketObject}->TicketGet(
TicketID => $TicketID,
UserID => $Self->{UserID},
DynamicFields => 1,
);

not working - On Dashboard i don't see the new column.
When i click on widget settings i do see the new column but after choosing it it show as an empty column

Thanks
OTRS Ver: 3.3.5

maayanay
OTRS expert
Posts: 63
Joined: 26 Feb 2014, 16:36
OTRS Version?: 3.3.5

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by maayanay » 11 Mar 2014, 17:28

assist appreciated.

thanks
OTRS Ver: 3.3.5

maayanay
OTRS expert
Posts: 63
Joined: 26 Feb 2014, 16:36
OTRS Version?: 3.3.5

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by maayanay » 24 Mar 2014, 12:30

Hi,

I am still struggling with this. cam someone help?
OTRS Ver: 3.3.5

User avatar
crythias
Moderator
Posts: 9984
Joined: 04 May 2010, 18:38
OTRS Version?: 5.0.x
Location: SouthWest Florida, USA
Contact:

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by crythias » 24 Mar 2014, 13:28

You shouldn't have modified DashboardTicketGeneric.pm
You should have clicked the hidden gear in the upper right for the dashboard widget and dragged a column left to right
OTRS 5.0.x (private/testing/public) on Linux with MySQL database. Also on github.
Please edit your signature to include your OTRS version, Operating System, and database type.
Click Subscribe Topic below to get notifications. Consider amending your topic title to include [SOLVED] if it is so.
Need help? Before you ask

maayanay
OTRS expert
Posts: 63
Joined: 26 Feb 2014, 16:36
OTRS Version?: 3.3.5

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by maayanay » 24 Mar 2014, 13:48

crythias wrote:You shouldn't have modified DashboardTicketGeneric.pm
You should have clicked the hidden gear in the upper right for the dashboard widget and dragged a column left to right
I did it and the column show empty so i change the DashboardTicketGeneric.pm and it is still empty.
OTRS Ver: 3.3.5

User avatar
crythias
Moderator
Posts: 9984
Joined: 04 May 2010, 18:38
OTRS Version?: 5.0.x
Location: SouthWest Florida, USA
Contact:

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by crythias » 24 Mar 2014, 13:57

So your problem isn't that the field can't be added, (as your title says) but that you don't see content for a field/column you've added.

And then the questions ... article or ticket, does it really have data?
OTRS 5.0.x (private/testing/public) on Linux with MySQL database. Also on github.
Please edit your signature to include your OTRS version, Operating System, and database type.
Click Subscribe Topic below to get notifications. Consider amending your topic title to include [SOLVED] if it is so.
Need help? Before you ask

maayanay
OTRS expert
Posts: 63
Joined: 26 Feb 2014, 16:36
OTRS Version?: 3.3.5

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by maayanay » 24 Mar 2014, 14:04

crythias wrote:So your problem isn't that the field can't be added, (as your title says) but that you don't see content for a field/column you've added.

And then the questions ... article or ticket, does it really have data?
maybe you missed this:
"not working - On Dashboard i don't see the new column.
When i click on widget settings i do see the new column but after choosing it it show as an empty column"

Yes every ticket have data for this dynamic field. i set it as "MUST" when customer open a ticket and i can see the data exist on all tickets.

the only reason i see this dynamicfield column at the widget settings is because i added in sysconfig (is this how it should be done?):
1. under Sysconfig (WebGUI):
Ticket -> Frontend::Agent::Dashboard
DashboardBackend###0120-TicketNew
DefaultColumns =>
i added my column and choose "2" to show the column by default
OTRS Ver: 3.3.5

User avatar
crythias
Moderator
Posts: 9984
Joined: 04 May 2010, 18:38
OTRS Version?: 5.0.x
Location: SouthWest Florida, USA
Contact:

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by crythias » 24 Mar 2014, 14:11

You did it right, I .. guess. but then I don't know if you've matched the field properly or what.
OTRS 5.0.x (private/testing/public) on Linux with MySQL database. Also on github.
Please edit your signature to include your OTRS version, Operating System, and database type.
Click Subscribe Topic below to get notifications. Consider amending your topic title to include [SOLVED] if it is so.
Need help? Before you ask

maayanay
OTRS expert
Posts: 63
Joined: 26 Feb 2014, 16:36
OTRS Version?: 3.3.5

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by maayanay » 24 Mar 2014, 14:32

crythias wrote:You did it right, I .. guess. but then I don't know if you've matched the field properly or what.
I used the dynamicfield "name" not "label" this is how it should be done?
OTRS Ver: 3.3.5

User avatar
crythias
Moderator
Posts: 9984
Joined: 04 May 2010, 18:38
OTRS Version?: 5.0.x
Location: SouthWest Florida, USA
Contact:

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by crythias » 24 Mar 2014, 14:47

screenshots would be helpful... Specifically, config of the dynamic field, whether it was an article or ticket field, whether it's valid/invalid, what you put into sysconfig...

Yes, name and only the name as spelled (case sensitive).
OTRS 5.0.x (private/testing/public) on Linux with MySQL database. Also on github.
Please edit your signature to include your OTRS version, Operating System, and database type.
Click Subscribe Topic below to get notifications. Consider amending your topic title to include [SOLVED] if it is so.
Need help? Before you ask

stephenb
OTRS newbie
Posts: 10
Joined: 30 Mar 2017, 12:07
OTRS Version?: 5.14.14

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by stephenb » 30 Mar 2017, 17:07

Hi all was this ever sorted i know its an old post but i have the same problem.

moreiraanderson84
OTRS newbie
Posts: 4
Joined: 23 May 2017, 22:22
OTRS Version?: 5.0.18
Real Name: Anderson da Silva Moreira
Company: Senac

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by moreiraanderson84 » 23 May 2017, 22:51

Hello!
I also have the same problem.
I use the version 5.0.18.
Please, somebody can help us?
Thanks!

root
Moderator
Posts: 1316
Joined: 18 Dec 2007, 12:23
OTRS Version?: 4/5/6
Real Name: Roy Kaldung
Company: Znuny Inc.
Contact:

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by root » 24 May 2017, 06:57

Hi,

Please open your own post or are you really sure that the OP's OTRS version is the same like your? If not open your own topic and give a complete description what does not work, what you did, what the result is and what you expect.

tia,
Roy
OTRS 4/5/6 CentOS / RHEL / Debian / SLES / MySQL / PostgreSQL / Oracle / OpenLDAP / Active Directory / SSO

You need professional services? Check out https://www.znuny.com/

basher
OTRS newbie
Posts: 7
Joined: 12 Feb 2014, 13:46
OTRS Version?: 5.0.12
Real Name: Andrea

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by basher » 03 Aug 2017, 12:43

this is clearly either a bug or there is another undocumented option to be enabled.
In the release notes for 5.0.19-20-21 I couldn't find this bug as resolved.
OTRS 3.3.3 on Ubuntu

root
Moderator
Posts: 1316
Joined: 18 Dec 2007, 12:23
OTRS Version?: 4/5/6
Real Name: Roy Kaldung
Company: Znuny Inc.
Contact:

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by root » 03 Aug 2017, 16:48

Hi,

About which bug do you talk?

- Roy
OTRS 4/5/6 CentOS / RHEL / Debian / SLES / MySQL / PostgreSQL / Oracle / OpenLDAP / Active Directory / SSO

You need professional services? Check out https://www.znuny.com/

basher
OTRS newbie
Posts: 7
Joined: 12 Feb 2014, 13:46
OTRS Version?: 5.0.12
Real Name: Andrea

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by basher » 03 Aug 2017, 17:28

Sorry for shortness.
In OTRS 5.0.x It is actually possible to add a dynamicfield to the dashboard but even if the dynamicfield in the ticket zoom is correctly filled in in the dashboard appears blank.
OTRS 3.3.3 on Ubuntu

jojo
Moderator
Posts: 14390
Joined: 26 Jan 2007, 14:50
OTRS Version?: Git Master
Contact:

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by jojo » 03 Aug 2017, 23:03

it seems that you did some wrong configuration. I have no issues to show DynamicField contents in the dashboard widgets
"Production": OTRS™ 6, STORM powered by OTRS
"Testing": ((OTRS Community Edition)) git Master

Never change Defaults.pm! :: Blog
Professional Services:: http://www.otrs.com :: enjoy@otrs.com :: Share your ideas

mkovalskim
OTRS newbie
Posts: 1
Joined: 01 Oct 2018, 22:34
OTRS Version?: 5.0.5
Real Name: MATEUS KOVALSKI DE MOURA
Company: UBEE

Re: Add DynamicField to Dashboard

Post by mkovalskim » 01 Oct 2018, 22:49

You should use "Dynamicfield_Name" in Sysconfig to appear correctly in the columns of your panel.

Post Reply