Email sending issue

Moderator: crythias

Post Reply
firnas
OTRS newbie
Posts: 4
Joined: 11 Apr 2019, 07:32
OTRS Version?: 6.1.12

Email sending issue

Post by firnas » 14 Apr 2019, 07:00

Hi,
i am using otrs 6 and suddenly email/auto reply/notifications stop working, when i check the log its shows success(no error) but users not receiving the email.
email settings
IMAPLS
HOST- outlook.office365.com

reneeb
OTRS guru
Posts: 4795
Joined: 13 Mar 2011, 09:54
OTRS Version?: 3.3.x
Company: Perl-Services.de
Contact:

Re: Email sending issue

Post by reneeb » 15 Apr 2019, 07:54

Perl / OTRS development: http://perl-services.de
Free OTRS add ons from the community: http://opar.perl-services.de
Commercial add ons: http://feature-addons.de

firnas
OTRS newbie
Posts: 4
Joined: 11 Apr 2019, 07:32
OTRS Version?: 6.1.12

Re: Email sending issue

Post by firnas » 15 Apr 2019, 10:55

o Apache::DBI......................ok (v1.12)
o Apache2::Reload..................ok (v0.13)
o Archive::Tar.....................ok (v1.90)
o Archive::Zip.....................ok (v1.64)
o Crypt::Eksblowfish::Bcrypt.......ok (v0.009)
o Crypt::SSLeay....................ok (v0.72)
o Date::Format.....................ok (v2.24)
o DateTime.........................ok (v1.50)
o DBI..............................ok (v1.628)
o DBD::mysql.......................ok (v4.021)
o DBD::ODBC........................Not installed! (optional - Required to connect to a MS-SQL database.)
o DBD::Oracle......................Not installed! (optional - Required to connect to a Oracle database.)
o DBD::Pg..........................ok (v3.7.4)
o Digest::SHA......................ok (v5.84_01)
o Encode::HanExtra.................ok (v0.23)
o IO::Socket::SSL..................ok (v2.060)
o JSON::XS.........................ok (v4.0)
o List::Util::XS...................ok (v1.50)
o LWP::UserAgent...................ok (v6.26)
o Mail::IMAPClient.................ok (v3.37)
o IO::Socket::SSL................ok (v2.060)
o Authen::SASL...................ok (v2.16)
o Authen::NTLM...................ok (v1.09)
o ModPerl::Util....................ok (v2.000008)
o Net::DNS.........................ok (v0.73)
o Net::LDAP........................ok (v0.65)
o Template.........................ok (v2.28)
o Template::Stash::XS..............ok (undef)
o Text::CSV_XS.....................ok (v1.37)
o Time::HiRes......................ok (v1.9725)
o XML::LibXML......................ok (v2.0019)
o XML::LibXSLT.....................ok (v1.96)
o XML::Parser......................ok (v2.41)
o YAML::XS.........................ok (v0.74)
jg-otrs-ia:/opt/otrs/Kernel #


* Type:
IMAPTLS
* Username:
* Password:
* Host: outlook.office365.com

in my communication log also there is no errors, since last 2 week emails sending and there is no errors in log but users not reeving the email.
please help me to fix this issue.

root
Moderator
Posts: 1576
Joined: 18 Dec 2007, 12:23
OTRS Version?: 4/5/6
Real Name: Roy Kaldung
Company: Znuny Inc.
Contact:

Re: Email sending issue

Post by root » 15 Apr 2019, 11:33

Hi,

If you have trouble sending e-mails you should provide details on the SendmailModule configuration instead of fetching (IMAPTLS).

- Roy
OTRS 4/5/6 CentOS / RHEL / Debian / SLES / MySQL / PostgreSQL / Oracle / OpenLDAP / Active Directory / SSO

You need professional services? Check out https://www.znuny.com/

firnas
OTRS newbie
Posts: 4
Joined: 11 Apr 2019, 07:32
OTRS Version?: 6.1.12

Re: Email sending issue

Post by firnas » 15 Apr 2019, 14:16

where can i get these information you requesting is it from systemconfig or another

i am new to otrs please help me out to fix this issue

root
Moderator
Posts: 1576
Joined: 18 Dec 2007, 12:23
OTRS Version?: 4/5/6
Real Name: Roy Kaldung
Company: Znuny Inc.
Contact:

Re: Email sending issue

Post by root » 15 Apr 2019, 15:48

Hi,

Check the SysConfig, Core => Email => SendmailModule

- Roy
OTRS 4/5/6 CentOS / RHEL / Debian / SLES / MySQL / PostgreSQL / Oracle / OpenLDAP / Active Directory / SSO

You need professional services? Check out https://www.znuny.com/

skilled
OTRS expert
Posts: 61
Joined: 11 Apr 2018, 13:53
OTRS Version?: 6.0.16

Re: Email sending issue

Post by skilled » 15 Apr 2019, 15:48

firnas wrote:
15 Apr 2019, 14:16
where can i get these information you requesting is it from systemconfig or another

I am new to otrs please help me out to fix this issue
Under System configuration-> Core-> Email->try to check :
- NotificationSenderEmail
- SendMailModule (which one do u want to use?)what are you have in ur company?
- If you choose like smtp, you have to enter : SendmailModule::AuthUser, SendmailModule::AuthPassword , SendmailModule::Host and SendmailModule::Port

firnas
OTRS newbie
Posts: 4
Joined: 11 Apr 2019, 07:32
OTRS Version?: 6.1.12

Re: Email sending issue

Post by firnas » 16 Apr 2019, 08:03

Thanks guys its works now i did using smtp relay

Post Reply